AktualitásokCicadolgokKutyaügyektűzijáték kutya, macska

Augusztus 20. – tűzijáték, robbanás, durranás

A kutya és macska reakciója: remegés, reszketés, pánik.

Szeretnénk idén is felhívni minden gazdi figyelmét, hogy kedvenceik számára augusztus 20-a az év egyik legsokkolóbb napja. A tűzijátékkal járó ingerek stresszt váltanak ki a kutyákból és cicákból. A szokatlan és fülsértő effektek  következménye a félelem, a remegés. Súlyosabb esetben epilepsziás rohamot is kaphatnak szeretett állataink.

Az elsődleges problémát mégis a házi kedvencek megszökése jelenti. Tapasztalatink alapján nagyszámú kutya és macska tűnik el a tűzijáték ideje alatt és sokuk utána sem kerül elő.  Annak érdekében, hogy minden kutya és cica biztonságban érezze magát szeretett otthonában, tartsa be a következő tippeket:

Mit tesz egy felelős gazdi a tűzijáték alatt?

  • A tűzijáték ideje alatt zárt helyen tartja kedvencét. A tűzijátékot kísérő erős hatásoktól a kutya annyira megijedhet, hogy a legmagasabb kerítést is könnyen átugorja.
  • Magabiztos falkavezérként viselkedik, mintha természetesek lennének a hangos durranások és a felvillanó fények.
  • Nem pátyolgatja kutyáját és cicáját, a dédelgetés megerősítésként hat házi kedvencére, ami tovább növeli a magas fokú veszély és félelem érzetét.
  • Szeretgetés helyett a magabiztos viselkedést jutalmazza simogatással vagy jutalomfalatokkal.
  • A kötelező mikrochip mellé, a nyakörvre bilétát helyez a gazdi adataival.

A cicák számára is elérhető és ajánlott a mikrochip, aminek létjogosultságáról gödöllői állatkótházunk honlapján itt olvashat.

Extrém félős a kutyám, cicám. Mit tehetek?

Azok a gazdik, akiknek a kutyájuk és cicájuk, rosszul viseli a tűzijátékot nyugtató hatású tablettát szerezhetnek be állatorvosi rendelőinkben, patikáinkban.

Kellemes és teljes létszámú augusztus 20-at kíván a Turul Állatkórház és Állatorvosi Rendelők csapata!