AktualitásokKutyaügyekbalatoni kutyastrand

Balatoni kutyastrand – Itt csobbanhatsz kutyusoddal

Alig záródtak be az iskolák kapui, máris a nyári főszezon közepén járunk, a magyarok jelentős része pedig a Balaton-parton tölti nyári szabadságát. Sok gazdi is a magyar tenger hűs habjaira voksol, ám sajnos kedvencüket nem vihetik mindenhová magukkal, ugyanis számos partszakasz tiltott gyümölcs a négylábúak számára. Szerencsére évről évre több balatoni kutyastrandon úszhatnak kedvenceink, ezért most összegyűjtöttük, hol strandolhatunk együtt kedvencünkkel.

Fonyód

A Fonyódi Kutyás Fürdetőhely közel egy hektáros területtel várja a látogatót, a belépés díja pedig igen jutányos, továbbá a kutyastrand előtti parkolóban letehetjük az autónkat. A kerítéssel körbekerített strandon lépcsők és rámpák is segítik a vízbejutást, mely pancsoláshoz igen kedvező 60-80 centis vízmélységgel csábít, a megéhező gazdikat pedig a Fakutya nevű büfé várja.

Tihany

Az északi part is képviselteti magát, ha kutyás fürdőzésről van szó, ám az kijelenthető, hogy a déli part jóval kutya-barátabb, mint a szemközti oldal. Tihanyban a Tihany-Sajkod partszakaszon engedélyezett a négylábúakkal együtt fürdés, ám ez nem egy körbezárt strand, csupán egy partszakasz, a sajkodi strandra tilos kutyát bevinni.

Balatonföldvár

A balatonföldvári kutyastrand immár 3 éve várja a strandolni vágyókat, a körbekerített strand a település Balatonszárszó felőli végén található. A 2500 négyzetméteres részen számos fa nyújt árnyékot, a vízbejutást pedig lépcső és rámpa is segíti, illetve kutyás illemhely is kialakításra került. Ezen a balatoni kutyastrandon hamar mélyül a víz, ám azért a nádas mellet sekélyebb részek is vannak.

Balatonboglár

A terület nagysága szerint a lista végén kullog Balatonboglár, itt ugyanis egy ösvény vezet le a rövidke partra. A településen két telek közötti részt jelöltek ki fürdőzésre, ami csupán két méter hosszú partszakaszt jelent. A méretéből adódóan itt egyszerre csak egy kutya élvezheti igazán a hűs habokat, a gazdik pedig csak a partról figyelhetik kedvencüket.

+1 Tihanyi Belső-tó

Felkerült a listára a Tihanyi Belső-tó is, ami ha nem is a Balaton, de egy balatoni kiruccanás során könnyen útba ejthető. A vulkáni eredetű tó délkeleti sarkán szabad kutyát fürdetni, erre tábla is felhívja a figyelmet, illetve rámpát is kialakítottak a könnyebb vízbejutás érdekében.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a cikk 2019-ben íródott, ezért indulás előtt tájékozódj más forrásokból is!