AktualitásokKutyaügyek

Itt a tavasz, itt a kullancs szezon! A fertőzött kullancsok nagyon komoly veszélyt jelentenek szeretett házi kedvenceinkre. A szervezetet megviselő tünetek és súlyosabb szövődmények elkerülése miatt is fontos megakadályozni a kullancsok megtelepedését, megelőzni a vérszívás során bekövetkező fertőzést. Az általuk közvetített betegségek vagy nagyon kellemetlenek és nehezen gyógykezelhetők (Lyme-kór), vagy akár halálosak (Babesiosis) is lehetnek.

Hazánkban minden 8. kullancs fertőzött valamilyen betegséggel. A városokban az utcákon, sőt a kertekben is jelen vannak, kedvenceid sehol sincsenek biztonságban. Előzd meg a bajt, védd kedvencedet a kullancsok ellen!

A kullancs elleni védekezés lehetőségei kutyáknál

Kullancs elleni nyakörvek

A kullancs elleni nyakörvek, átlagosan 3-6 hónapig védik kedvencedet a bolháktól. Bizonyos készítmények akár 7-8 hónapig is képes távol tartani a külső élősködőeket. A kullancs mellett a bolhák és tetvek is elkerülik háziállatodat. A vizet, úszást imádó kutyus gazdijának sem kell aggódni, mivel állatpatikánkban beszerezhető vízálló nyakörv.

Patikánkban forgalmazott kullancs elleni nyakörvek: Foresto, Kiltix, Bolfo, Scalibor

Spot on – Nyakra cseppentős készítmények

A kullancs elleni nyakra cseppentő  készítmények szinte mindegyike védelmet biztosít bolhák, tetvek ellen is. Bizonyos spot on-ok távol tartják a szúnyogokat és legyeket, elpusztítják a bolha petéket. A bekövetkezett csípéseket követően használható a jelentkező allergia kezelésére is. Minden csepp 1 hónapos, 28 napos védelmet biztosít.

Patikánkban forgalmazott kullancs elleni spot on-ok: Advantix, Vectra 3D, Effipro

Szájon át adható készítmények

A rágótabletta új, innovatív termék a bolhák és kullancsok elleni védelem területén. Biztonságos, hatékony, könnyen alkalmazható. Akár 12 hetes védelmet biztosít kullancs és bolha fertőzöttség ellen, valamint bolhacsípés allergia kezelésére is alkalmas.

Patikánkban forgalmazott kullancs elleni rágótabletta: Bravecto, Nexgard Spectra, Simparica

Amennyiben valamelyik készítmény hatékonyságával nem vagy megelégedve próbálj ki egy másik terméket! Az ideális védekezési stratégia kialakításáért kérd szakképzett patikusaink, illetve állatorvosaink tanácsát!

A termékeket kérd patikáinkban!

ASZÓDGÖDÖLLŐVERESEGYHÁZ