AktualitásokCicadolgokmacska kullancs elleni védekezés

Macskák esetében a kullancs okozta fertőzések számottevően alacsonyabbak, mint a kutyáknál. Ennek ellenére a védekezésről nem szabad megfeledkezni. Hazánkban minden 8-ik kullancs fertőzött valamilyen betegséggel. A városokban az utcákon és parkokban, sőt otthonunk kertjeiben is jelen vannak. Előzd meg a bajt, védd kedvencedet a kullancsok ellen!

A kutyák számára kifejlesztett készítményekhez hasonlóan nyakörvvel, spot on-nal védhetőek a cicák. Ne használj kutyára való készítményeket, mert a cica számára életveszélyes!

A kullancs elleni védekezés macskáknál

Kullancs elleni nyakörvek

Állatpatikánkban macskák számára kifejlesztett nyakörvek terméktől függően akár 3-7 hónapos védettséget is biztosítanak. Gödöllői, aszódi, veresegyházi állatpatikánkban forgalmazott kullancs ellni nyakörvek a bolhákat is távol tartják szeretett cicádtól.

Patikánkban forgalmazott kullancs elleni nyakörvek: Foresto, Bolfo

Spot on – Nyakba cseppentős készítmények

A kullancs elleni spot on-ok és spray-k többsége más külső és belső parazitákkal – bolha, galand fonal – szemben is védelmet biztosít. Akár 48 órán belül elpusztítják a megtelepedett élősködőket. Bizonyos termékek alkalmasak a kullancs és bolha okozta fertőzés, valamint a bolhacsípés okozta allergia kezelésére is.

Patikánkban forgalmazott kullancs elleni spot on-ok: Effipro, Effipro duo, Fypriyst, Stronghold Plus, Frontline, Frontline Combo, Broadline, Bravecto

A kedvencednek megfelelő termék kiválasztásában kérd szakképzett patikusaink illetve állatorvosaink tanácsát!

A kullancs elleni termékeket keresd patikánkban!

ASZÓDGÖDÖLLŐVERESEGYHÁZ

Köszönet a borítóképért: Brennan EmersonPixabay