AktualitásokCicadolgokKutyaügyek

Sokan azt gondolják, itt az ősz, hűvösebbre fordulnak az éjszakák,  nedvesedik az időjárás, és végre megszabadulhatunk a kullancsoktól. Sajnos ez nem így van! A kullancs ősszel is veszélyt jelent!

Amint a nyári forróság langyos őszi időjárássá szelídül és a relatív páratartalom is megfelelő, a kullancsok áldozatkereső aktivitása ismét növekszik. Ezen kívül a globális felmelegedés jelensége a számos súlyos betegséget is terjesztő kullancsok aktivitására is hatással van. Nemcsak az enyhe őszi és téli időjárás ébreszti fel a kis vérszívókat, hanem olyan területeken is megjelenhetnek a kullancsok, ahol korábban nem volt jellemző jelenlétük.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve fontos, hogy négylábú kedvenceink kullancs elleni védelméről egész évben folyamatosan gondoskodjunk! A kullancsfertőzés veszélyeiről és a védekezési lehetőségekről az Ismeretterjesztő a kullancsokról című írásunkban tájékozódhatnak bővebben. És ha már mindent tudunk a kullancsokról, akkor a védelem sem maradhat el, legyen szó cicáról vagy kutyáról!