AktualitásokFogászatKutyaügyekPatika - PetshopTáplálkozás

A kutyák és a fogkő

Ugyan úgy, mint az embereknél, a kutyák esetében is szükség van a száj és a fogak ápolására, egészségük rendszeres ellenőrzésére.

A kutyák etetését követően a fogakon vékony lepedékréteg képződik, mely lehetőséget nyújt a szájüregben található baktériumoknak az elszaporodására. A lepedék idővel megkeményedik, ásványi anyagok rakódnak le benne, és kialakul a fogkövesség.

A nagy mennyiségű fogkő kellemetlen szájszagot okozhat, valamint ínygyulladáshoz, a fogak meglazulásához és a fogak elvesztéséhez vezethet.

fogko kutya

Nagyobb nézetért kattintson a képre.

Fogkő eltávolítás

A már kialakult fogkövet eltávolítani csak altatásban, ultrahangos fogkőeltávolítóval lehetséges, ezért a legfontosabb a megelőzés!

Kiváló módszer fogkő ellen

A fogkövesség megelőzésének leghatékonyabb módja kedvencünk fogainak puha sörtéjű nedves fogkefével való rendszeres (min. 2 naponta) történő tisztítása. Hasznosak lehetnek a speciálisan a lepedék eltávolítására szolgáló fogtisztító rágófalatok is, amelyeket állatpatikáinkban beszerezhet. Ezen kívül a konzerv eleségek, házi koszt elhagyása is csökkentheti a fogkő kialakulásának esélyét.