CicadolgokDr Kópé

Szeretett Zizi!

Hol vagy? Miért nem jössz haza? – vonyítom éjjel és nappal a kapuban. Amikor csak tehetem a nyomodat keresve szimatolom Veresegyház utcáit. Öregszem, a szaglásom már nem olyan éles, mint amikor megismerkedtünk, 2014 januárjában.

Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor megláttalak. Alig lehetett felismerni a Maine Coon és Perzsa fajtákra jellemző jegyeket. A vörös és fehér bundádat beterítette a sár és a vér, amit az emberi kegyetlenség okozott. A négy lábad és a nyakad bálamadzaggal volt összekötve. Ha nem találnak meg időben, megfojtottad volna magad, miközben csak az életedért küzdöttél.

Rendelőnk hideg vizsgálóasztalán feküdtél. A sokkos állapotod volt a legkevesebb. Állatorvosaink és asszisztenseink körülötted sürögtek. Mindenki az életedért küzdött, miközben az egyhangú vélemény az volt: már nincs sok hátra az életedből, a túlélésed esélye szinte nulla.

Azonban egyvalaki mégis hitt a gyógyulásodban, az, aki attól a naptól a gazdáddá vált. Te választottad őt Zizi, amikor dorombolással válaszoltál az emberi szeretetre. A veled elkövetett kegyetlenség ellenére, megbíztál egyetlen emberben és jelezted neki, hogy élni akarsz, nem adod fel.

Hosszú hetek teltek el, mire meggyógyultál. De ez csak a fizikai felépülést jelentette. Őrülten vad voltál, senki sem foghatott vagy simogathatott meg, csak az általad választott gazdád. A chiped belövéséből, olyan drámát csináltál, amit még ma is emlegetünk. Pedig örülnöd kellett volna Zizi, mert szerető – hivatalosan regisztrált – gazdikra és otthonra találtál.

Hónapok alatt lassan szelídültél. A sok szeretetnek és törődésnek köszönhetően újra megbíztál az emberekben. Idegenekhez dörgölőzöl, mert tudod, hogy szerethető vagy. A veresegyházi Turul Rendelő előtt ülve várod, az embereket, akinek kedvességet adhatsz és akiktől kedvességet kaphatsz. A váróban bújásoddal nyugtatod a feszült gazdikat, mert tudod, hogy kedvenceik meggyógyulnak.

Velünk és a Turul Rendelő közösségével élsz már lassan hat éve, és most nem tudjuk, hol vagy. Ficánka – akivel igen sok a nézeteltérésed – a tetőről pásztázza az utcákat, hátha meglát valahol. Nagyon hiányzol mindenkinek, a gazdáinknak, a rendelő orvosainak, asszisztenseinek és pácienseinek, Ficánkának és nekem is.

Kérem, aki látta Zizit vagy esetleg tudja hol van, tudja ki fogta be, jelezze a veresegyházi Turul Állatorvosi Rendelő munkatársainak: +36 30 2412567. Aki nem tud információt szolgáltatni, kérem segítsen egy megosztással, hogy Zizi minél hamarabb újra otthon legyen.